Skocz do zawartości

klamra


zbyszek12315

Rekomendowane odpowiedzi

Gdzieś był temat o prostowaniu orzełków, gotując je najpierw w oliwie ( wysoka temperatura wrzenia) a następnie za pomocą szczypców delikatne rozprostowywanie. Metale pod wpływem temperatury stają się bardziej plastyczne. Jeżeli będziesz stopniowo i delikatnie rozprostowywał to nic nie powinno się ukruszyć. Oczywiście trzeba pamiętać o podłożeniu jakiejś szmatki pod szczypce, żeby nie porysować klamry. Taka jest moja propozycja, może ktoś inny, mądrzejszy się wypowie.
Nie proponowałbym stukania młotkiem.
ps. Jest to klamra Austro-Węgierska.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie