Skocz do zawartości

Czyszczenie klamer


Szybkizpodlasia

Rekomendowane odpowiedzi

Ja klammry moczę wyłącznie w dobrej oliwie z oliwek - rodzina z Włoch podsyła ;) i czyczę co jakiś czas szczoteczką do zębów z przyciętym na krótko włosiem. Dzięki temu zostaje mi patyna. Past polerskich itp. nie polecam bo je zniszczysz. Strychowego stanu z niej nie zrobisz, a wykopy z patyną mają swój niepowtarzalny urok. Nie o to chodzi by wszystko się świeciło jak psu...
Pzdr, B
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 weeks later...
Ja polecam słaby roztwór sody kaustycznej w płatkach tylko uwaga na ręce i rozrabiać w szklanym pojemniku czyści ładnie patynę i nie podtrawia stali osłabionej chyba że za mocny roztwór to i rozpuści tak że nic nie zostanie dodam że aluminiowe przedmioty wchodzą szybko w reakcje i strasznie pieni się roztwór
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Namocz w oliwce i wytrzyj szmatką i nic nie kombinój z chemią i polerowaniem pastami , bo nie ma nic gorszego jak wypolerowana na złoto klamra carska . Z niemieckiej z tyłu mmożesz odskrobać grubszy nalot tylko delikatnie żeby rys nie narobić , a na upartego możesz usmażyć klamrę na oliwie z oloiwek , tylko z wyczuciem 2,3 minutki potem ostrą stroną zmywaka gąbczastego i zielony nalot powinien odejść . Jak za długo będziesz smażył to patynę szlak trafi.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie